Home & Living

Nehéz felületek festése

Nem kopott ki, mivel igaz: a festés továbbra is a legegyszerűbb módszer a falak, a padló és a bútorok gyors, olcsó átalakításának megvalósítására. Amellett, hogy nincs olyan felület – a laminált szekrényektől a fémkerti székekig a kerámia csempéig, a beton padlókig -, amelyeket nem lehet javítani, mindaddig, amíg az ideális anyagokat használja. A dekoratív művészeket, valamint a festéküzleteket a kemény vagy szokatlan felületek festésének legjobb technikáira tettük. Itt vannak a legjobb befejezés módszerei.

Mielőtt elkezded

Dolgozzon egy jól szellőztetett területen, tartsa be a címkék útmutatásait, és viseljen maszkot csiszolás vagy permetezés során.

Még a nagy állapotban lévő felületek is teljes tisztítást végeznek otthoni tisztítószerrel, például trisodium -foszfáttal (TSP), hogy kiküszöböljék bármilyen típusú szennyeződést, viaszot vagy penészt.

Mindig enyhén homokfelületeket, és törölje le bármilyen típusú port. Ez biztosítja a felületet néhány „szemcséket”, és gondoskodik arról, hogy a felső réteg jól tapadjon.

Ne csábítson, hogy elkerülje a primer stádiumot. Az alapozó ugyanolyan fontos, mint a tényleges festékfelület, mivel ez teszi a festéket a felületnek.

Laminált szekrények és munkalapok

Szerszámok

Nagy sűrűségű habhenger

Előkészítés: Scuff-Sand 120 szemcsés csiszolópapírral.

Festéshez: Vigyen fel két réteg melamin -latex alapozót, majd egy vagy sokkal több melamin zománcot (vagy a szekrények melamin latexét).

Opcionális: A munkalapok további keménységének érdekében alkalmazzon alkyd uretánt; Ez azonban borostyánszínű fényt eredményez.

Tippek

A nagyobb tartósság érdekében alkalmazza a vékony kabátokat, és lassan fejlessze ki az új felületet.

Csak olyan festékes munkalapokat, amelyeket nem használnak erősen.

A sötétebb színek kevésbé ragasztók, mint a világos színek.

Ha még mindig van kérdése, a hardverszakértő lépést készíthet Önnek a konyhai munkalapok festésére.

Kerámia csempe háttérképek, valamint a kád körülmények között

Szerszámok

Nagy sűrűségű habhenger vagy permetezőgép

Előkészítés: Scuff-Sand 150 szemcsés csiszolópapírral, majd mosodával egyenlő részben vízzel, ecettel és fehérítővel, hogy megölje a gomba. Hagyja megszáradni.

Festéshez: Vigyen fel két-három vékony réteg alkd-uretánnal erősített melamin zománcot, vagy kétrészes epoxi vagy latexfestéket.

Tippek

Egyes szakemberek azt sugallják, hogy az elsőt az első szuper ragasztó alapozóval alapozzák meg.

A fényes csempéknek sokkal több csiszolásra van szükségük.

Lakkozott fa

Szerszámok

Festékkefe és/vagy henger

Előkészítés: Scuff-Sand 150 szemcsés csiszolópapírral. Vákuum vagy porolja meg a felületet, majd törölje le egy ragasztószövetrel.

Festéshez: Vigyen fel egy réteg szuper-ragasztó Alkyd alapozót. Felület legalább két réteg zománccal, olajjal vagy latexfestékkel.

Tippek

A festés előtt viaszolt fát kell lefogni.

Vigyázzon a legelső festékréteggel, vékonyabb festékkel, hogy a kevésbé ragyogó kivitelben legyen.

Opcionális: tömítés ultra-tisztító akril tömítővel.

Beton vagy cement padló

Szerszámok

Festékkefe, valamint festékhenger

Előkészítés: A korábban festett felületeket lekaparni kell a régi festék meglazításához, majd a porszíváshoz. Töltse fel a lyukakat blokk töltőanyaggal. „Spot Prime” a festékkel, amelyet használni fog.

Festéshez: tekerje be a beton alapozóra. Hagyja alaposan megszáradni. tartsa be két réteg betonpadlófestékkel vagy poliuretán padló zománccal. A hozzáadott védelem érdekében alkalmazzon alkyd uretánt.

Tippek

Kezdje úgy, hogy a tér kerülete körül egy ecsettel vágja be.

Kezdje a szoba egyik végén. Öntsön egy festékmedencét közvetlenül a kannából a padlóra, és egyenletesen terjessze körülötted egy hengerrel.

Dolgozzon ebben a módszerben a szoba másik vége felé, mintha padlót mosna.

Ha egy beton sétányt festenek, vagy ha laposabb felületet szeretne, használjon latex (nem polcos) festéket.

Keményfa padló

Szerszámok

Ecset

Előkészítés: A homok a festés előtt. Ha ez nem lehetséges, és a padló már festett vagy lakkozott, kaparja le, hogy meglazítsa a régi festéket, valamint a durva területeket, valamint a szilánkokat. Távolítsa el a körmök kinyújtását vagy a kalapácsot a padlóra.

Festés: Ne alkalmazzon alapozót. Mivel a padló lapos és puha is, az alapozó hajlamos arra, hogy a festék alatt, különösen az új padlók alatt. Vigyen fel az uretán padló zománcát, vékonyabban vékonyabban vékonyabban, két réteg teljes szilárdsággal. A további tartósság érdekében alkalmazzon egy végső uretánréteget.

Tippek

A nyers fa padlónak tömítőanyagra van szüksége, így a csomók nem jelennek meg a festékkel.

A festés előtt csíkos viaszpadlók.

Nem szennyezett linóleum, valamint vinil csempe padló

Szerszámok

Permetezőgép vagy henger

Előkészítés: Mosoda teáskanálral, valamint öblítse le a vízzel. Vákuum.

Festés: Egyes szakemberek azt javasolják, hogy először szuper-ragasztó alapozót alkalmazzanak. tartsa be két réteg poliuretán padló zománccal. Gyengesítse a legelső réteget 10% -os festékhígítóval. Várjon 24 órát. Vigyen fel a második réteget teljes erővel. A kiegészítő tartósság érdekében használjon egy végső réteget az ultra-tisztító akrilból.

Tippek

Ne festse fel a padlón vagy a padlólapra, amelyet viaszoltak, vagy beépített viaszbevonattal rendelkeznek. Ezek a csempe nem fogt Jól megfogja a festéket.

A szakértők ösztönzik a párnázott lemezpadló festését, mivel a bútorok és a sarok a felületet fogják, és megtörik a festéket.

Készülékek

Szerszámok

Nagy sűrűségű habhenger

Előkészítés: enyhén homokos készülék acélgyapotdal. Törölje le a felületet tapadószövetrel vagy nedves anyaggal, valamint egy kicsit festett vékonyabb. Hagyja megszáradni.

Festéshez: Vigyen fel két réteg melamin zománcot. (A melamin szintén permetezhető fényre, akár rétegekre is.) Három -négy vékony kabátra lehet szükség a sötét színhez. Hagyja szárítani 24 órát a kabátok között.

Tippek

Ne festse fel a készülékeket, ahol a meleg tényező. Használja ezt a technikát csak hűtőszekrényekhez, fagyasztókhoz, mosogatógépekhez vagy alátétekhez.

Ha van rozsda, akkor először alkalmazzon számos réteget rozsdás anti-permetező vagy spray-alapozót.

Fém

Szerszámok

Ecsetes vagy permetezőgép

Előkészítés: Ha rozsdásodott, homok vagy használjon egy kábelt, amely tiszta a rozsdás területeken. Használhat olajat és zsír emulgeálószert a felület tisztításához.

Festéshez: Válassza ki a megfelelő alapozót. A kovácsoltvas általában vörös-oxid alapozóra van szüksége. Ha a felület rozsdásodott, akkor a helyszíni prime rozsda-gátló vagy fém alapozóval. Ha fém horganyzott, használjon horganyzott alapozót vagy latex alapozót. tartsa be egy melamin zománc vagy alkd festékkel. További védelem érdekében lezárja az ultra-tisztító akril tömítőt.

Tippek

A rozsda -gátló különösen fontos a külső használat szempontjából.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *