Home & Living

Caring House Automation – A segített Living Wise House Sietsing kutatási tanulmány

Idratek jól megérthető a bonyolult bölcs házrendszerek építésében végzett munkájuk során, miközben csökkenti a felhasználó bonyolultságát. A rendező, Karam Karam elvisz minket egy nemrégiben segített megélhetési telepítéssel, amely minden ház automatizátor számára leckéket tartalmaz …

A jelentős ház automatizálási telepítéseket általában az eszköz rajongójának védelmének vagy a csúcstechnológiájú konyhákkal, valamint a padlótól a mennyezetig tartó üvegezéssel kapcsolatos költséges ingatlanok összefüggésében tekintik. Az időskorúak támogatott megélhetésének vagy gondozásának bevezetését sokat beszélik, bármiről is a gyakorlati megvalósítások vékonyak a helyszínen. Biztos, hogy felfedezheti bármilyen típusú korlátozott technológiát, amelyet ezen a területen használnak, a gyógyszeres emlékeztetőktől a mozgási érzékelőkig, amelyek például riaszthatnak a rokonokat a szokatlan aktivitás szintjéről, bár a teljes ház automatizálása szerint még mindig ritkaság.

Miért ez? Valószínűleg a ház automatizálásának megértése óta, valamint pontosan az, hogy miként hajlamos -e használni. Általában a hangsúly inkább a kezelésre, mint az automatizálásra összpontosít – az egyéneknek egyre gyakorlati (és néha összetettebb) módszereinek biztosítása az otthoni készülékekhez való hozzáféréshez, a távoli termosztáttól a megvilágításig, amelyet az érintőképernyőn kezelhetünk. A segített életben ezek az egyszerű funkciók hasznosak lehetnek, ám valószínűleg nem kényszerítik a teljes telepítéshez, különösen a leendő ügyfélkör jelentős részére, aki egy kicsit ijesztő módon felfedezheti, hogy egy sor innovációval foglalkozik. Kezeljen néhány lámpát, vagy folyamatosan változtassa meg a fűtést.

Az Idratek -et már régóta megértették az automatizálás hangsúlyozása, valamint az egyéni interakciók csökkentésének kívánsága, ahelyett, hogy fellendítenék őket , amíg ez felújítási munkán ment keresztül. Ez a cikk nem csak az innovációról szól, ugyanakkor ideális esetben is betekintést nyújt az ügyfél -visszajelzésekből.

A beállítással kezdve: A lakóingatlan mérsékelt 2 hálószobás lakást tartalmazott, nyitott tervű konyhai étkezővel, valamint a szomszédos társalgóval. Mint a szokásos manapság, nem sok hely a macska lengésére, sem a nagy felszerelések formájában. Ennek ellenére a feladat nem az volt, hogy a funkciókat, valamint a megfelelően automatizált és integrált eredmény elérését célozza meg. Ebből a célból, valamint különösen azért, mert a Hands Ingyenes audio kommunikáció, valamint az utasok audio üzenetküldése fontosnak tartották a fontos, sok helyet (beleértve a fürdőszobát is), elsősorban az Idratek panel stílusú DFP-H02 modulokkal. Ezek biztosítják az audio funkciókat, a regionális egyéni felületet, valamint a legtöbb érzékelőt, valamint a különböző automatizálási feladatokhoz szükséges működési képességeket.

Fűtés

Annak ellenére, hogy csak egy kicsit lapos, a fűtést (egy gázból végződött kondenzációs kombinációból) teljesen zónázni kellett. A régi radiátorokat az újabb, magasabb kimeneti egységekkel cserélték, amelyek lehetővé teszik a gyorsabb választ, ha szükséges, valamint a társalgóban egy hosszú vízszintes rendszert két bölcs függőleges egység váltotta fel – a meleg eloszlás javításával, csökkentve a „holt bútorok teret”, valamint a teljesítményteljesítmény képességének javítását, valamint a teljesítményteljesítményt. – Sz is szépen nézett ki. A lakóingatlanok 7 radiátorának mindegyikét elektromosan működtetett szelepfejekkel kezeltük, amelyeket 2x Idratek QRI-002 relé modulok kezeltek. A DFP egységek alapján minden helynek már volt legalább egy hőmérséklet -érzékelője, hogy lehetővé tegye a megjegyzések hurok kitöltését. Egy SRH-002 relé modul biztosítja a meleg keresleti jelet a kazánnak. A konyhai terület emellett egy padlószintű fűtőberendezést tartalmazott, hogy a hűvös téli napokon hangulatos legyen a padlón. A ventilátort egy közeli DRH-002 relé modul segítségével Idranet-hez kötötte. Mivel ez egy Combi -rendszer volt, a forró víz kezelését nem építették be azon túl, amelyet maga a kazánrendszer kínál.

Szellőzés

Ez korlátozódott a fürdőszoba extraháló ventilátorának automatizálására. A ventilátor energiát egy XRM relé tartozékon keresztül kezeljük, amely a fürdőszoba DFP modulhoz csatlakoztatott. A hőmérséklet, valamint a kezeléssel kapcsolatos páratartalom -adatok maga a DFP rendszerből származtak, valamint a mennyezetben található többérzékelő modulból is. Miért két érzékelő? Ebben a helyzetben a mennyezeti érzékelő extra mozgási információkat szolgáltatott a nagy üveg zuhany képernyő által blokkolt szögekből. Ugyanígy sokkal jobb hely volt a páratartalom szintjének meghatározására. A Cortex nem teljesen idegen az adatok kiváló minőségének javításához több érzékelővel, tehát nincs jelentős üzembe helyezési díj, ha további hardvereket adnak hozzá.

Világítás

A folyosókban, a társalgóban, az étkezésben és a konyhai területeken lámpáknak tompíthatónak kellett lenniük. A lefelé mutató lámpák, valamint a medál lámpák keverékét, valamint a 7 -es külön -külön tompított áramkört kezelték2x QLD-001 Dimmer modulok. Más terek lámpáit csak váltani kellett. Ezt a regionális DFP -egységekhez csatlakoztatott XRM kiegészítő modulok felhasználásával hajtották végre (és a meglévő megvilágítási vezetékek felhasználásával). Extra független kezelést biztosítottak a konyhai rendszer megvilágításához, két áramkörrel, amely a regionális DRB-002 modul reléihez kapcsolódik.

Biztonság / védelem

A DFP modulok, valamint egy vagy két extra kisebb modulok alapján ismét a PIR -védelmet minden területen biztosították. A társalgóban A PIR -t a polc sarok telepítésével a PIR -t egy DFP modul digitális bemenetébe kapcsolták, valamint az Idranet -ellátást kikapcsolják, hogy védelmet biztosítsanak a DFP modul számára nem látható szögekben. Az összes ajtót közös mágneses nádérzékelőkkel szerelték fel, amelyek rövid vezetékes futtatás útján könnyen összekapcsolódtak a legközelebbi Idratek modul digitális bemeneteivel. Két 12 V -os füstérzékelőt, amelynek belső akkumulátorának biztonsági másolata van, kapcsolódtak a digitális bemenetekhez. Fő kínálatuk ismét az Idranetből származik. A mennyezeti telepítés PLH-001 modul a konyhai területen lokalizált PIR-t és fényszint-érzékelést biztosított, ugyanakkor a hőmérséklet-érzékelő is a rendellenes hőmérsékleti jelek gyors észlelésére a főzési területen. Valójában a lakóingatlanok minden hőmérséklet -érzékelőjét úgy konfigurálták, hogy a hőmérséklet/sebesség riasztásait túlzottan biztosítsák. A készülékek több funkcióhoz történő felhasználása, valamint a redundancia biztosítása a ház automatizálási rendszerének, valamint a Cortex egyik előnye, különösen egyszerűvé teszi ennek megtételét.

Villamosenergia -mérés

A polc impulzusszám -kimeneti mérőeszközökből álló 5 -ös készletet a fogyasztói doboz összes hálózati áramkörének megfelelően összekapcsolták, beleértve az elektromos tűzhelyet kiszolgáló különálló áramköröket is. Az impulzus kimeneti jeleket csak a hűtőszelepeket kiszolgáló regionális QRI modulok fel nem használt digitális bemeneteihez kapcsolják.

Kívülről

Az IP-kamerák, az elülső és a hátsó megvilágítás, valamint a megvilágított ajtócsengő nyomógomb, valamint egy külső multi-érzékelő modul mind az Idratek rendszerhez kapcsolódtak. Mint a polc riasztási doboza (hangosabb és strobe is).

Csomópont nulla

Kicsit a lépcsőház alatt a szekrény volt a Nulla Node Node Node helyének. Itt helyezték el az Idranet intelligens tápegységét. A 2 megvilágítási QLD -t, valamint a 2 radiátor szelep QRI -t, valamint a szelepek 24 V -os tápegységét is ide helyezték, egy kis fémkabinba, hasonlóan a tápegységéhez.

Ezen a területen számos más kiegészítő termék is található; Mint például a Cortex PC platform, a PC/Idranet interfész modul, néhány további kis modul, amelyek a riasztási dobozt, valamint a szekrény lámpáját, a modemet, az útválasztót, valamint a kis Ethernet javítópanelet foglalkoznak. Annak ellenére, hogy nem kapcsolódnak az Idratek rendszerhez, a Remit részének több Ethernet, valamint a lakás körüli telefonpontok beillesztése volt, valamint néhány további hálózati aljzatot adjon hozzá, „amíg az elektromosító rajta volt”. Az összes eszközt „dobozba dobták”, sok olyan területen, amely nem vonzóbb, mint egy kis IKEA „Billly” könyves eset.

Üzembe helyezés

A Cortex alaprajzát, valamint a modulok üzembe helyezését a modulok felszerelése előtt kihozták. A Dratek integrációs filozófiájának valószínűleg az a tanúsága, hogy az alábbiakban kifejtett összetett interakciós automatizálási funkciók ellenére az üzembe helyezési folyamat meglehetősen egyszerű feladat volt – azonnal felkészített objektumokat, amelyek másokkal való kapcsolatokkal vannak ellátva, valamint a különböző automatizálási funkciók bevezetése nélkül, órákig kifejezett programozás nélkül – Valójában a modulok fizikailag illeszkedése után kevesebb, mint egy nap telt el, hogy az egész rendszer felgyorsuljon, és működtesse, ellenőrizze, és felkészüljön a felhasználásra. Bizonyos paraméterek, például a fényszintű küszöbértékek, valamint a fűtési beállított pontprofilok részletesebb beállításait hozták ki, miután a rendszer egy ideje futott, hogy sokkal jobban társítsák a telepítés specifikus feltételeit. Miután az előzetes beállítást felállították, a rendszert távolról felülvizsgálták a rendezvényen annak érdekében, hogy figyelembe vegyék az egyéni igényeket és a visszajelzéseket.

Jellemzők

Ennek a felállításnak az egész funkciója az volt, hogy gyakorlati és kényelmes légkört biztosítson egy idős ember számára, aki nem volt rokonszenve a technológiához, valamint hogy nyugalmat biztosítson gondozóik számára. Az egyre növekvő költségekkel az energiahatékonyság szintén értékes funkció volt, bár nem a kényelem veszélyeztetése volt.

Tehát pontosan hogyan ment el az automatizálás? Talán az egyik azonnali észrevételt jellemző a megvilágítási automatizálás. Az utasnak egy kicsit eltartott ahhoz, hogy megszokja azt a koncepciót, hogy nem kellett megérinteni a gombokat, hogy a lámpák bekapcsolódjanak, valamint megfelelő fényszintek mellett – kivéve a hálószobát, amikor éjszakára nyugdíjba vonulnak. Valójában ez inkább a „ki” rész volt, amiben gyanúsnak érezték magukat, mivel a „On” rész gyorsabban fordult elő, mint amennyire egy gombra kerülnek! Ban benA korai napokban olyan volt, mint a hagyományos hűtőszekrény -fényhelyzet, amikor az utas bezárna egy ajtót egy térbe, és úgy gondolja, hogy a fény maradt, mióta kinyitották, a fény nyilvánvalóan „még mindig” volt… Ellentétben a hűtőszekrénytől olyan program volt, amely egyszerű volt, hogy megmutassa számukra a naplózott adatokkal, valamint a mobil nyereség segítségével, hogy a fény valóban megváltozott, és csak az ajtó megnyitásakor gyorsan változik.

Amit egy kiskorúra gondolhatunk, mindazonáltal az értékes funkciót a megvilágítási szintek automatikus csökkentése az átjárókban egy éjszakán át. Vagyis amikor az utasnak meg kellett látnia a fürdőszobát, nemcsak az út mentén lévő megvilágítás haladéktalanul bekapcsolt, hanem szintén nem vakító szinten jött be.

Az általános megjegyzések szempontjából az utas, aki sajnos a demenciát szenved, jelentése szerint néha még mindig megkérdőjelezik, hogy a lámpák kialszanak -e, amikor elhagyják az otthont vagy a szoros ajtókat. Másrészt megjegyzik, hogy pontosan hogyan vannak félelmükben, amikor látják a lámpákat a meglehetősen nyitott tervű társalgó-tányérban, kecsesen elhalványulnak, miután egy területet megszabadítottak. – Honnan tudja a rendszer? Az egyik dolog, amit az évek során észrevettünk, az, hogy amikor az átható automatizálási mentális tényezők birodalmába kerülnek, nagyobb jelentőséggel bírnak, mint maga az innováció képességei. Például, a fentiek alapján gondolkodtunk azon a koncepcióról, hogy néhány megjegyzést adjunk a fényekről, amelyek néhány helyiségben megváltoznak, talán beszélt üzenettel vagy az erre a fényre jellemző zajjal, pusztán megnyugtatás érdekében. Ezt egyszerűen elérni lehet, egy egyszerű vagy két csatlakozást a kéregben, ám valójában az utas ezt egy pillanatra elutasította, és azt hiszem, meg tudom érteni, miért.

A fűtés szempontjából az utas teljesen szabadon él. Noha az ideiglenes fel/lefelé irányuló ellenőrzéseket kínálják, az utas ezeket soha nem használta fel. Mivel az előzetes beállítás a beállított pontot időnként finomították az utasok megjegyzései eredményeként, elsősorban a költségmegtakarítás javítása érdekében, valamint az olyan időkben, amikor az a felhalmozott adatokból nyilvánvalóvá vált, hogy az első becslések szerint több volt, mint az első becslések szerint. –

A mai napig az utasok elsődleges megjegyzései a következők voltak: a hálószoba először is meleg volt egy éjszakánként (a profil megfelelő beállítása), valamint az eseményen, amikor egy szundikál a lakóhelyen, és úgy érezték, hogy kissé megfáznak. Először elgondolkodtunk azon, hogy a kihasználtság -érzékelés kudarcot vallott -e, miután megvizsgáltuk -e az adatokat, láthatjuk, hogy nem ez volt a helyzet, hanem éppen a testhőmérséklet természetes csökkentéséig, amikor az utas inaktív volt. Azóta arra gondoltunk, hogy bevezetjük az automatizált ideiglenes felfelé történő módosítást, annak megértése alapján, hogy egy helyet foglaltak el, valamint az aktivitási szinteket rendkívül alacsony. Azonban egyelőre az utas volt, és úgy érezte, hogy a kiegészítő energiafelhasználás indokolatlan, és inkább csak egy fénytakarót húznak át, amikor kiválasztották. Érdekes megjegyezni, hogy az ilyen időkben a rokonok meglátogatása megjegyzi, hogy valóban ugyanolyan meleg volt… amikor néha megjegyzéseket kértek a fűtés teljesítményével kapcsolatban, az utaskezelő kezelése meglepettnek tűnik – „Nem tudom … Nem igazán hiszem róla … mindig kényelmes.

Annak ellenére, hogy hangsúlyt fektetnek a kényelemre, valamint egy kis ház, valamint a legtöbb idő elfoglalására, idézjük az energiaköltség -megtakarításokat 10% -os régióban, és valószínűleg tovább javítható. A 10% úgy zajlik, mint egy mérsékelt szám, ám a valódi adatokon alapul, és elsősorban a zónák hatásait tükrözi, bár az utas általában elfelejti, vagy talán nem szereti az ajtókat bezárni a fel nem használt szobákhoz. A TA késleltetett térbeli nem foglalkozási jelre alapuló, szelíden beszélt emlékeztetőt vették figyelembe, ám ezt mentális okokból ismét ezt még nem telepítették.

A napi biztonsági funkciók nagyrészt láthatatlanok az utasok számára, és elsősorban a gondozók számára riasztások előállítására konfigurálva. Mint fentebb kifejtettük, a füstérzékelők, valamint a több hőmérséklet-érzékelők konfigurálódnak az SMS, valamint az e-mail riasztások kiadására rendellenes körülmények között. Az otthoni kihasználtság megadása szintén az e-mailben továbbítja. A kizáratlan biztonsági nyomkövetést (telefonon hívhatják „riasztórendszernek”) azonnal, és csendesen felfegyverkeznek, amikor az utas felszabadítja a lakóingatlant, és ezt a személyt azonnal lefegyverzi nagyon kevés zavarral, amelyet itt nem lehet megvitatni – A fegyveres alatt meghatározza, hogy a rendszer hatékonyan csökkenti a mozgásdetektorok érzékenységét annak érdekében, hogy csökkentse a hamis riasztások potenciális potenciális – ne feledje, hogy az Idratek rendszerben a PIR -ek általában rendkívüli reagálásra van szükségük.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *