Home & Living

Exkluzív: Beszélünk a Loxone egyik legújabb telepítőjével az intelligens otthoni tanácsokhoz

leültünk az új Loxone partnerrel és a Cedia tagjával, Scott McMurray -vel, az epitómás életéről, hogy beszéljünk a Loxone -t választott okokról, a legjobb otthoni wifi -vel kapcsolatos tanácsáról. A hardver és a modern intelligens otthon költségei.

Szia Scott. Tudna mondani nekünk egy kicsit a hátteredről és arról, hogy mi vezette Önt az intelligens otthoni technika világához.

Szia Mark, köszönöm, hogy nekem van. Hol kezdjem? Klisé, amilyen valószínűleg van, egész életemben lenyűgöztem a tech -et. Nem tartom magam azonban a tipikus számítógépes majom típusnak. Érdekeltem az ingatlan, az elektronika, az audio, az autók és így tovább, amíg emlékszem. Emlékszem, hogy 15 éves koromban behúztam a Cat5e -t anyám házába, mivel felismertem, mennyire fontos a strukturált adathálózat a jövőben.

Közel 10 évvel ezelőtt elkezdtem karrierem a szoftveriparban. A testreszabott webes és natív mobilalkalmazásokon dolgoztam. Ezzel párhuzamosan részmunkaidős üzletet indítottam azzal, hogy a Good Pal Pro Audio -t csinálom – mind rendezvénytermelés, Ez volt és továbbra is csodálatos betekintést nyújtott a különféle audio szabványokba, különösen az újabb IP -hálózat alapú megoldásokba.

Mindezek mellett az évek során bekerültem a hagyományos távközlési rendszerekbe és a számítógépes hálózatba. Elkezdtem rájönni, hogy ezeket a technológiákat könnyű megérteni, és egyre inkább támaszkodtak az IP -re, ami a háttérem miatt kényelmes. Ez kezdte rám mutatni ebbe az irányba.

Te vagy a Loxone egyik legújabb telepítője. Az otthoni automatizálási rendszerek közül az volt, hogy eldöntötte, hogy Loxone volt az?

Hosszú időbe telt … Emlékszem, talán 6 évvel ezelőtt, sok -sok órát töltöttem a műszaki dokumentáció átolvasásával különféle más rendszerek számára. Különösen, kedvező. Imádtam a savant koncepcióját. Nagy Apple rajongó vagyok. Mióta megkaptam a 3./4. generációs iPod -ot. Tehát az Apple hardverén alapuló otthoni automatizálási rendszer ötlete valóban vonzó volt nekem. Tudtam, hogy a szoftvernek stabil alapja lesz, és azt hittem, hogy az UI akkoriban nagyszerűen néz ki. A hardver gyönyörű és sikoltott minőségű volt. A moduláris AV mátrixok közvetlenül az utcámon voltak, és folyamatosan gondolkodtam olyan hipotetikus komplex problémákra, amelyeket könnyen meg lehet oldani a kínált termékekkel. Mindez mindazonáltal véget ért, amikor rájöttem, hogy milyen az árképzés, és arra gondoltam, hogy mi lesz a telepítési és programozási költségek. Úgy tűnt, hogy más rendszerek hasonló kategóriába tartoznak.

Néhány idő telt el, folytattam a nappali munkát, és egy ideig elmentem az ötlettől. 2016 közepén, nagyon vonzódtam, hogy újra elkezdjem az intelligens otthoni iparba nézni, különösen mivel nagyobb szereplők kezdtek beszélni az iparról, például maguk az Apple -ről. Az ISE 2017 -ben való részvétel valószínűleg volt a legnagyobb kickstart, amely az üzleti életben volt, és lehetőséget adott nekem, hogy beszéljek néhány más Loxone -telepítővel, ami kiváló volt. Korábban találkoztam a Loxone -val, de valamiféle figyelmen kívül hagytam, mivel nem tűnt úgy, mint „megfelelő” megoldás – nincs szükség nagy felszerelésre!

Volt egy villanykörte pillanatom, amikor rájöttem, hogy a Loxone forma tényezője és a rendszertervezés valójában az, ami ilyen nagyszerűvé tette. Nem nagy és az arcodon. DIN sínre szerelt berendezések, amelyek elrejthetők, mint a hagyományos elektromos áramkör védelme. Az egyetlen alkalommal, hogy az állványokat telepítse, a dolgok hálózatépítésére és AV oldalára van, ami azt jelenti, hogy kisebbek lehetnek. A Loxone jól működik olyan kis terekben, mint az apartmanok, ugyanúgy, mint a nagy házakban, több szekrényt igényel. Mérlegesen megteszi azt, amit a nagy játékosok tesznek, mégis sokkal jobban utólagos felszerelést végeznek, mint sokan. Valójában az „utólagos felszerelés” egy teljes oka annak, hogy önmagában a Loxone -t választja – teljesen testreszabható otthona lehet, mindegyik összeillesztve, amikor azt gondolja, hogy elakadhat, ha csak a WiFi -t használja a polcról, az „intelligens” lámpák vagy termosztátok.

Mit mondanál, azok a funkciók, amelyek létfontosságúak bárki számára, aki új otthont épít az elkövetkező néhány évben?

Nemrég írtam egy blogbejegyzést egy hasonló témáról. A koncepció arról volt szó, hogy miként adjuk meg általában a látszólag fontos elemeket otthonaink számára, amikor építünk, és nem gondolunk a dolgok technológiai oldalára, főleg azért, mert nem tudjuk, hogy milyen előnyökkel járna. Például a világításvezérlés néhány ember számára feleslegesnek tűnhet, de amikor rájönnek, hogy ez megváltoztathatja a szoba teljes érzetét és hangulatát egy gombnyomással, anélkül, hogy fel kellene újítania, másképp gondolkodnak. A ház összes lámpájának kikapcsolása egy csappal is nagyon jó.

Ha azonban egy dolgot kellene neveznem, akkor ez határozottan egy jól megtervezett hálózat lenne. We rely on WiFi so much. We put things on our WiFi networks which should really be on a wired network. We already have 4K video streaming coming into ouAz R Homes a Netflix -ből és az Amazon Prime -ből, és ez csak növekszik és egyre inkább mainstream lesz, mivel a Sky állítólag tartalmat szállít IP -n keresztül, műholdas nélkül, ebben az évben. A házépítőknek most belsőleg be kell lépniük a gyors vezetékes hálózatokba, ahol szükség van, és mindenütt szilárd WiFi -t kell rázni.

Végül, a belső rostot nem szabad kizárni, ha az emberek épülnek, hogy otthonukban maradjanak a következő 20-30+ évben …

Bekapcsolódik -e a világítástervezésben, vagy hogy valami háztulajdonosnak külön szakembert kell alkalmazni?

Bizonyos mértékig. Azt mondanám, hogy ez általában az ügyfél vezetése. Például egy ügyféllel átmentem a terveket, és rengeteg saját ötletük volt. Csak segítettem megtervezni valamit, ami ötleteik valósággá válhatnak, technikai és kompatibilitási szempontból. A világítás kialakítása önmagában egy művészet. Miközben megértem annak műszaki oldalát, inkább egy olyan szakemberrel dolgozom, aki a világítás tervezését és lélegzetét lélegzik, és segítséget nyújt az ügyfél otthonának részévé. A legrosszabb dolog, ami történhet, az, hogy az ügyfél megvásárolja a lámpákat, mert jól néznek ki, de nem vett részt, hogy megtudjam, kompatibilisek -e.

A Loxone fa rendszer valóban csökkentette -e az Ön számára a telepítési időt és a háztulajdonosok költségeit?

A fa egyik fő előnye nem csupán a csökkentett kábelköltség. A CAT7 -kábel olcsó, viszonylag szólva. Noha lehet, hogy minimális kábelhasználattal lehet vezetni, ez személyesen nem felel meg jól. Inkább vásárolnék az extra dobozt, és engedélyezem néhány extra „otthoni futást”, mint most, és valószínűleg megbánom a jövőben a rendszertervezés hipotetikus változása miatt.

Ahol a fa valóban ragyog számomra, a megszüntetés és a kompatibilitás. Gyorsan telepítheti a faeszközöket, függetlenül attól, hogy az egyikről a másikra kábel, vagy mindegyik vissza a táblára. A felmondási idő nagyszerű. De a kedvenc szolgáltatásom a szoftver oldalán van. Itt takaríthat meg időt/pénzt. A dolgok „csak működnek”.

Általában azt állítjuk, hogy az intelligens otthoni rendszerek pénzt takaríthatnak meg. Vannak -e például az automatizált világítás és a fűtés valódi költségei?

Az összes gyártó különböző számokat ad. Egy másik szállító, akinek a termékeit használom, 37% -os megtakarítást igényelt az energiafelhasználásban a legutóbbi levelében. Úgy gondolom, hogy ezeket a figurákat egy csipet sóval kell venni, mivel ezek nyilvánvalóan részét képezik marketing kampányaiknak. Nyilvánvaló azonban, hogy bizonyos mértékben költségmegtakarítás lesz.

Úgy gondolom, hogy az emberek által általában elkövetett hibát megpróbálja összeegyeztetni ezeket a költségmegtakarítást, ha közvetlenül ellensúlyozza őket a teljes intelligens otthon telepítési költségeivel szemben. A teljes intelligens otthon sokkal több, mint néhány liter olaj megtakarítása vagy a költségek megtakarítása azáltal, hogy nem maradt (már nagyon hatékony) LED -es lámpák. Noha közvetlen pénzügyi megtakarításokat kell végezni, olyan sok más terület létezik, amelyek nagyobb értéket kínálnak, mint egyszerűen a pénzügyi megtakarítás.

A vállalatok gyakran beszélnek az otthoni „automatizálásról”, amikor nekünk pusztán „távirányító” vagy „csatlakoztatott” rendszereknek tűnnek. Mennyi autonómiát tud biztosítani egy Loxone rendszer?

A Loxone létrehozta az „autopilot élő” kifejezést. Magam privát pilóta vagyok, és azt hiszem, ez egy fantasztikus analógia, de talán elfogult vagyok!

A repülésben, akárcsak az életben, egy pillanatra van egy bizonyos munkaterhelés. A repülőgép autopilotja nem arról szól, hogy lusta legyen. Nem arról szól, hogy megkönnyítse. A pilóta mindig felelős a repülőgépért, akár autopilot használatával, akár nem. Az ő feladata, hogy biztosítsa, hogy minden, ami megtörténik, megtörténik. Hogy mindez a megfelelő időben, a megfelelő sorrendben, a helyes pontossággal történik.

Néhány feladatot, amint tudjuk, a lehető legjobban egy számítógép végzi. A hétköznapi és ismétlődő, valamint a pontos és matematikailag pontos. Egy bizonyos fejléc, magasság és légsebesség megtartása egy olyan hétköznapi feladat példája, amelyet az autopilot könnyebben megtehet, így a pilóta számára több mentális képesség marad az útvonalra, a tervezésre és a többi pilótafülkére.

Ugyanaz a otthon. Vannak olyan dolgok, amelyeket megteszünk, amelyek ismétlődőek és hétköznapiak – az összes lámpa bekapcsolása egy szobában, és a dimmer -váltás egy bizonyos szintre vált, hogy elérje a kívánt világítást. A kerek ellenőrző ajtók és ablakok futtatása bezárva és zárva van, ügyelve arra, hogy a lámpák, a TV -k és a zene mind kikapcsoljon, mielőtt távozik. Ez az autonómia alapszintje – ahol megnyomja az egy gombot, és mindezeket beállítják vagy ellenőrzik, de még mindig ellenőrzik, és megteheti azt, amit akar, amikor szüksége van.

A Loxone ezt jól csinálja, de az igazi autopilot élete akkor jön be, amikor az eseményekre és a cselekedetekre gondolunk. Az olvasói valószínűleg ismerik az IFTTT -t (ha ez akkor), és az autopilot tervezője nagyon hasonlít erre a koncepcióra. „Ha a nap lemegy, kapcsolja be a kültéri lámpákat” olyasmi, amit valószínűleg manuálisan tesz. Ennél is fontosabb, hogy az emberek általában a házuk körül mozognak, és árnyalatokat készítenek a szövetvédelem céljából, vagy hogy megállítsák aA nap zavarja őket, amikor a ház körül mozog. Ez automatizálható a napi idő és a házban lévő ablakok tájolása alapján. A redőnyök szó szerint követhetik a napot.

Milyen más rendszereket ajánl, például milyen otthoni wifi készletet telepít?

Mint már említettem, jó tapasztalatom van az audio -val a kereskedelmi szempontból. A Loxone saját mennyezeti és könyvespolc hangszóróit, valamint megfelelő erősítőket készítsen, amelyek rendben vannak. Ugyanakkor rengeteg alkalommal van szükség, amikor magasabb teljesítményre vagy eltérő formai tényezőkre van szükség, és ezeket mindig eseti alapon kell meghatározni.

Megemlítette a WiFi -t – az Unifi -tartományt használom az Ubiquiti Networks -től. Csak nem hiszem, hogy megérinthető az áron. Ez is megbízható, jól néz ki, és öröm a konfiguráláshoz.

Tudna-e adni nekünk egy példát egy Loxone rendszerre-mondjuk az intelligens világításhoz egy hagyományos 3 ágyas félig.

Annyira változhat. A rendszer előnye, hogy a specifikációra épül. Technikai szempontból futtathat egy 8 szobás házat csak a mini szerverről extra felszerelés nélkül, lehetővé téve minden szobában 1 kapcsolót és 1 fényt. Ez nagyon olcsó lenne-valószínűleg körülbelül 600 font részben, feltételezve, hogy a könnyű szerelvények és a váltott kliens biztosítja. Nyilvánvalóan szükség van időre az egész beállításához és a programhoz, de ez ismét a projekt méretével jár.

A valóságban azt akarja, hogy néhány nagymértékben megengedje, hogy egy olyan rendszert kapjon, amely megfelelően okos és onnan felfelé.

Például, ez lehetővé tenné, hogy minden szobában mozgásérzékelést érjen el (amely a biztonsági riasztáshoz vezető út nagy részét), valamint a hőmérséklet -érzékelőket az egyes zónákban a fűtéshez, az intelligens fénykapcsolóba beépítve. Az intelligens fénykapcsoló minden helyiségben vezérelheti a motoros redőnyöket és a hangot is, ha ezt hozzá kívánja adni.

Tehát az intelligens világítás, az intelligens vak vezérlés, az intelligens fűtési zóna minden szobában, az audio vezérlés lehetősége és egy nagyon konfigurálható biztonsági rendszer körülbelül 7000 fontból kerülhet.

Úgy gondolom, hogy az intelligens ház megfizethetőségének figyelembe vételekor az a legfontosabb dolog, hogy a többi területhez rendelt költségvetést be kell vonni az „intelligens” költségvetésbe. Például a biztonsági riasztási költségvetés, a fűtési ellenőrzési költségvetés és a normál elektromos elektromos költségvetés jó része. Ezenkívül hozzáadott értéket adott azáltal, hogy jelentősen javul az egyes területek normál változatán, például a szoba fűtésvezérlésével, szemben a földszinten és a földszinten.

Köszönjük, hogy szánta időt arra, hogy beszéljen velünk Scott. Mi a legjobb hely az emberek számára, hogy többet megtudhassanak a megtestesítő életről és az Ön által kínált szolgáltatásokról?

Haladjon tovább a weboldalra – www.epitomeliving.com. Még nem nagyon sok ott van, de remélhetőleg egy kis áttekintést ad arról, hogy milyen szolgáltatásokat kínálhatunk, kezdve az egyszerű, intelligens otthoni termékek egyszerűen kívüli otthoni termékeinek felállítását és tanácsadásától kezdve a teljes testreszabási rendszerekig Mintha ma beszéltünk.

Próbálok proaktívabbnak lenni a közösségi médiában is, és remélem, hogy adott esetben elkezdem bemutatni néhány munkát, ezért tartsa szemmel a Facebook -ot, a Twitter -et és az Instagram -ot.

Kösz!

Ossza meg ezt:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Email
Több

WhatsApp
Nyomtatás

Skype
Tumblr

Távirat
Zseb

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *