Uncategorized

Ubiquiti MFI – A ház automatizálásának nyomon követése, valamint a kezelés

A Linitx srácai küldtek nekünk néhány információt az Ubiquiti -től származó ház automatizálási hardverének lenyűgöző új változatosságáról. A fajta az „M” osztályú hálózati eszközökből áll, valamint minden egyes MPOR -ból 3 érzékelő is lehet kapcsolódni hozzájuk.

Ezek az „M” osztályú eszközök futtatják a Linux -ot, így beállíthatja őket (alapértelmezett felhasználónév és az UBNT/UBNT jelszava), ha önálló módban szeretné futtatni őket. Olvassa el a hardver és a szoftver áttekintését …

MPORT – hozzáférést biztosít számos érzékelőhöz és relékhez. Csak 3 privát érzékelőt kínálnak összességében, azonban csak egy digitális I/O -t kínálnak, és ezt tartalmazza a maximális érzékelő száma.

MPORT Serial – Távoli soros csatlakozást biztosít, amely lehetővé teszi a távoli soros eszközökhöz, hogy linkre kerüljön az adminisztrációs szoftver alkalmazáshoz vagy a terminál munkamenethez az adminisztrációs szoftverből.

MPOWER-Az MPOWER három szóban kapható, azonban lényegében pontosan azonosak, és csak más számú, külön-külön kapcsolható portot biztosítanak. Az MPOWER MINI egyetlen portja van, az MPOWER -nek három portja van, valamint az MPOWER PRO nyolc. Ezeknek óriási hátránya sajnos az USA stílusú energiaalattak felhasználása. Határozottan a Pro Design számára sokkal jobb lett volna használni az IEC stílusú csatlakozókat.

Ami valóban izgalmas az a készülékeknél, hogy a vezetékes Ethernet mellett ezek szintén képesek WiFi (B/G/N). Ez azt jelenti, hogy ezeket bárhol felhasználhatja, ahol rendelkezésre áll egy tápegység. Az MPORT sorozat tartalmaz egy csatlakoztatható antennát és a külső aljzatot is. A beállítás során, mivel az MPORS -t pontosan ugyanazzal az IP -címmel szállítják, a nehéz vezetékes Ethernet porton keresztül konfiguráltuk őket, hogy felhasználják a WiFi -t az elsődleges rendszerhez való kapcsolódáshoz. Feltéve, hogy pontosan ugyanazt a felhasználónév/jelszó kombinációt használja mindkét adminisztrációs rendszeren, akkor nem szabad problémákat okoznia az ilyen eszközök konfigurálásával.

Érzékelők – Jelenleg négy különféle érzékelő áll rendelkezésre, bár a mozgásérzékelő mind a falban, mind a mennyezeti telepítési verziókban is elérhető. Az érzékelők a CAT5 kábelt használják az MPORT érzékelő portjaihoz, amelyek kék színűek. Noha a csatlakozók CAT5, akkor nincs képesek hálózati hálózatban.

Door Sensor – egy egyszerű nádkapcsoló, amely százszorszép láncolható, azonban a százszorszép láncolása csak egyetlen „esemény történt ezen a helyen történt”, és amely hatékonyan egyetlen érzékelőként jelent meg. Az ajtóérzékelőt az I -hez, valamint az O bemenetekhez vezetik a biztosított terminálblokkon, majd csatlakoztatják a harmadik érzékelő portjához.

Fal/mennyezeti érzékelők – A fal és a mennyezeti érzékelők mind az infravörös, mind a mikrohullámú érzékelőket használják a mozgás meghatározásához, bár ez a jumperek segítségével konfigurálható. Hasonlóképpen konfigurálhatja, hogy a LED felgyullad -e az észlelésen, ez alapértelmezés szerint ki van kapcsolva.

Hőmérséklet -érzékelő – A hőmérséklet -érzékelő nyilvánvalóan a jelenlegi hőmérsékletet egy adott helyen visszatér. A hőmérsékleti jelentést a Celsius -ban vagy a Fahrenheit -ben lehet megjeleníteni az adminisztrációs szoftverből.

Jelenlegi érzékelő – A jelenlegi érzékelő beszámolhatja a berendezés által használt villamos energiát. Az érzékelő hurok kinyílik, valamint a kábel be van vágva, és akkor a hurok zárva van. Azonban csak az online vagy semleges kábelt kell behelyeznie a hurokba, nem pedig mindkettőbe. Ez azt jelenti, hogy nincs gyorsan csúszni a tápkábelbe az eszköz használatának meghatározására.

Szoftver – Az adminisztrációs szoftver alkalmazás a Java -ban van írva, amely rugalmasságot biztosít a Linux, az OS X és a Windows alatt történő beállításához és futtatásához. A szoftveralkalmazásnak nincs hagyományos GUI -ja, azonban a kortárs webböngészőn keresztül biztosítja a felületet. Maga a felület nagymértékben felhasználja a JavaScriptet, hogy folyadék- és reaktív élményt nyújtson. Hozzáadhat rutinokat, hogy például a mozgásérzékelő kiváltó események csak egy meghatározott napi vagy éjszakai időszakban történjenek. Hasonlóképpen is feltételezheti a kiváltókat más események alapján. Tehát például szükség lehet két különböző mozgási érzékelő indítására, mielőtt egy riasztási e -mailt küldne. Ugyanúgy, mint az Ubiquiti egyéb adminisztrációs alkalmazásai, ha ezeket használja, látni fogja a hasonlóságot, akkor tonna saját alaprajzát vagy 3D -renderelését, valamint az érzékelőket megfelelően beállíthatja rájuk.

Az adminisztrációs szoftver alkalmazás a MongoDB-t használja a háttér-tároláshoz, valamint bár a 32 bites operációs rendszer használata működik, nem ajánlott. Pontosan attól

Az MFI adminisztrációs szoftver alkalmazásának legnagyobb problémája valóban aAz API hiánya, amely lehetővé tenné a szoftver alkalmazás számára, hogy beszéljen a harmadik ünnepi rendszerekkel. A jelenlegi helyzetben az MFI rendszer elszigetelten fut, amely nem igazán megfelelő a többi rendszerbe történő integrációhoz. A mindenütt jelen lévő mindenütt kijelentették, hogy Androidot és iOS kliens alkalmazásokat építenek, tehát egy API reménye van.

A programnak nincs oka annak, hogy nem használja fel az alábbi szakaszban kifejtett technikát, hogy megkerülje ezt a korlátozást, ez magában foglalja a további munkát, valamint az erőfeszítéseket, valamint bevezeti saját kérdéseit.

Hackelés – Az MPORT eszközök Linuxot futtatnak, és a DropBear -et használják SSH szerverként. Ha még nem használta fel az adminisztrációs szoftver alkalmazást, és átfogta az MPORT -eszközt, akkor az SSH -t használhatja a bejelentkezéshez az alapértelmezett felhasználónév és az UBNT jelszava felhasználásával. Ha azonban az adminisztrációs szoftver alkalmazást használja, akkor rájön, hogy az SSH felhasználóneve és jelszava megfelel a bejelentkezési szoftverhez.

Miután létrehozott egy SSH -kapcsolatot, felfedez egy CFG könyvtárat, amelyben különféle konfigurációs adatokat fedez fel, amelyek megmutatják, hogy melyik portba van csatlakoztatva az érzékelő. Ha a config_file nevű adatokat macskázza, akkor láthatja, hogy mely érzékelők, ha van ilyenek, a rendszer úgy véli, hogy van. Az alábbiakban egy minta van, ahol egy hőmérséklet -érzékelőt csatlakoztatnak az 1. porthoz.

Port.0.SensorID = 50559F7DCA9BB0E4385DFDE4
Pwr.0.volt = 12
AI.0.SensorID = 50559F7DCA9BB0E4385DFDE4
Ai.0.model = ubiquiti mfi-ths
Ai.0.label = hőmérséklet1
AI.0.Conversion = XYZ*30-10
Ai.0.rep_analog = 1
Ai.0.analog_tag = hőmérséklet
AI.0.SUM_TAG = DOSTHOURS

A hőmérséklet -érzékelőnél megnézhetjük a /proc /analóg fájlt, és kinyerhetjük az olvasmányokat. Van néhány dolog, amit meg kell jegyezni. Úgy tűnik, hogy az ai.0 valóban/proc/analóg/ai1 nincs Ai0 a/proc/analógban. Követelése, hogy ellenőrizze, hogy a port engedélyezve van -e az olvasáshoz, megvizsgálhatja a/proc/analóg/engedélyezhető áttekintéssel, valamint megvizsgálhatja, hogy a visszatérített érték 1. Ha nem csak az 1 értékét visszhangozza. A/proc/analóg/ai1 macskaból visszatérő érték nem a tényleges hőmérséklet, valószínűleg alacsony számot fog látni, például az 1.003 -at. Itt érkezik az AI.0.Conversion Line type A config_file beérkezik. Ez a sor a konverziós képlet a tényleges eredmény eléréséhez. Az XYZ az érzékelőből kijelentett értéket képviseli, tehát példaként:

#cat/proc/analóg/ai1
1.003

Mivel a képletünk:

xyz * 30 – 10

A tényleges hőmérsékletünk az

1,003 * 30 – 10 = 20.09

Mellesleg, az első ösztönöm az volt, hogy az adminisztrációs szoftver alkalmazás emulálását az Apache felhasználásával, valamint az álnevet használva, mindazonáltal az anyag, valamint a várható visszatérési értékek kódolására /titkosítására. Ez határozottan érdemes többet megnézni, mivel bármilyen típusú kulcsfajtának mind az MPOR -n, mind a szerveren kell lennie, és hogy az adatok sokkal könnyebbé tegyék a más rendszerekbe történő integrációhoz.

Lehetséges, hogy kifejleszti saját érzékelőit, például egy AA akkumulátort a 3. csapokhoz, valamint az RJ45 csatlakozás 6-ból, vagy a+ A- A- A- A- A-blokknak lehetővé tenné, hogy a feszültség visszaküldje a / -ból a / proc/analóg/ai port. Friss akkumulátorral 1,5 volt körül kell ellenőrizni.

linitx.com: ubnt.com

Többet akar? – Kövessen minket a Twitteren, mint mi a Facebookon, vagy iratkozzon fel az RSS -hírcsatornánkra. Még ezeket a híreket is eljuttathatja e -mailben, minden nap közvetlenül a postaládájába.

Ossza meg ezt:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Email
Több

WhatsApp
Nyomtatás

Skype
Tumblr

Távirat
Zseb

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *